Hur konfigurerar jag Microsoft Entourage 2004/2008 för anslutning till mitt Hosted Exchange 2007 konto?

Denna guide kräver att du har tillgång till ditt användarnamn (OBS! det är inte detsamma som din e-postadress). Du finner ditt användarnamn i Webmailen (OWA https://ex2.gns.se/owa ) genom att du klickar på ”alternativ” och sedan ”ändra lösenord”, i rutan syns då ditt användarnamn.
  • Starta Microsoft Entourage 2004/2008. välj "verktyg" -> "konton"
  • Växla till Exchange och välj "nytt"
  • Välj "Skapa konto manuellt"
  • Under fliken "Kontoinställningar" fyll i följande;
  1. Kontonamn; Fyll i valfritt namn tex "Exchange"
  2. I rutan Namn skriver ni ert namn samt efternamn
  3. I rutan E-postadress anger ni er e-postadress
  4. I rutan Konto-ID anger ni ert användarnamn
  5. I rutan Domän anger ni GNS med stora bokstäver
  6. I rutan Lösenord anger ni ert lösenord
  7. Kryssa i rutan "Spara lösenord"
  8. I rutan Exchange-server anger ni https://ex2.gns.se/exchange/erepostadress@erdomän.se

Entourage hosted Exchange konto inställningar

• Klicka sedan på fliken "Avancerat".
    i rutan "Server med gemensamma mappar" anger ni https://ex2.gns.se/public

Entourage hosted Exchange public folders

• Klicka därefter på "OK"
  • Klart!